У вечерњим часовима дана 22. новембра текуће године у резиденцији норвешког амбасадора у Сарајеву приређен је пријем за најмлаће такмичаре, тренере и спортске раднике Нордијског смучарског клуба “Романија” Пале. Жеља домаћина, амбасадора Крањевине Норвершке, Oлава Раинертсена, који је некада и сам био репрезентативац своје земље у нордијским дисциплинама, била је да пружи пуну подршку активностима које клуб спроводи, као и да покаже да су труд и рад препознати и са његове стране.

Пријему су присуствовали и амбасадори и представници из Велике Британије, Италије, Швајцарске, Хрватске и Шведске.
У срдачном и пријатељском тону разговарано је о више важних тема од важности за одрживи развој и унапређење биатлона у Босни и Херцеговини, али и регији Балкана.

Предсједник СК „Романија“ домаћина и све присутне је информисао о тренутном стању биатлона у Босни и Херцеговини, као и о проведеним активностима током припрема за предстојећу зимску сезону, те о плановима за развој нордијског ски центра Дворишта. Тренутно, биатлон је само један од спортова који, заједно са алпским скијањем, нордијским трчањем и сноубордом чини Смучарски савез БиХ и то, поприличано, отежава и успорва даљи развој овог спорта.
Представници СК „Романија“ позвали су све присутне, што су они радо и прихватили, да посјете Нордијски ски центар Дворишта, као и да учествују на манифестацијама (првенству Југоисточне Европе у биатлону и свечаној академији) које ће СК „Романија“, уз подршку IBU, институција Републике Српске, БиХ, Града Источно Сарајево и општине Пале, организовати током периода обиљежавања 40 година од ЗОИ у Сарајеву фебруара 2024. године.