Sorry, this entry is only available in Serbian language.

Члан Смучарског клуба „Романија“ са Пала Алекса Вуковић проглашен је за најбољег спортисту општине Пале за прошлу годину, док је најбољи спортски колектив Кошаркашки клуб „Јахорина“.

Друго мјесто у појединачној конкуренцији припало је члану Смучарског клуба „Јахорина“ Марку Шљивићу, док је трећи члан Џудо клуба „Романија“ Пале Димитрије Савић.

Најуспјешнији тренер за прошлу годину је Жељко Вучковић из Џију-џица клуба „Јахорина“, док је титула најуспјешнијег спортског радника припала члану Смучарског клуба „Романија“ Томиславу Лопатићу.

Награда је уручена и Страхињи Ћосовићу као перспективном спортисти општине Пале у 2023. години.

У категорији спортиста са инвалидитетом за најбољег изабран је Јовица Горета, а за најуспјешнијег спортисту општине из Удружења за помоћ д‌јеци и омладини са посебним потребама „Сунце“ са Пала изабран је Његош Михајловић.

Награда публике припала је Душану Кусмуку из клуба Џију-џица „Јахорина“.

На свечаности у Културном центру Пале проглашено је и 22 перспективних спортиста.

Општина Пале ове године специјалну награду за изузетан допринос промоцији општине уручила је Страхињи Ерићу из Смучарског клуба „Сарајево-Источно Сарајево“ са Пала.

Двије посебне награде за суграђане који се на високом нивоу баве спортом додијељене су најбољој фудбалерки БиХ и члану Женског фудбалског клуба „Интер“ из Милана Марији Ани Милинковић и Плесном студију „Фуего“ чији чланови су прошле године побиједили на такмичењу „Ритам Европе“.

Вуковић је изјавио новинарима да му много значи титула спортисте године јер је то огледало рада који је иза њега, те поручио младим спортистима да није увијек највећа награда постоље, већ да је важније какви ће људи бити.