Sorry, this entry is only available in Serbian language.

Generalni sekretar Međunarodne biatlon unija – “IBU”, gospodin Maks Кob dostavio je pismo Nordijskom smučarkom klubu “Romanija” Pale kojim potvrđuje da je projekat asfaltne staze na Nordijskom ski centru Dvorišta urađen po najnovijim IBU standardima. To predstavlja veliko priznanje za uloženi napor, ali i podstrek za dalja ulaganja u Dvorišta kako bi postala regionalni centar Jugoistočne Evrope za nordijske discipline.

Izgradnjom asfaltne staze stvorili bi se uslovi za bezbjedne treninge tokom priprema, ali i za razvoj ljetnjeg biatlona koji postaje sve popularnija sportska disciplina.

Dobijenom potvrdom o kvalitetu urađenog projekta, stvoreni su uslovi da se formira organizacioni odbor za realizaciju izgradnje asfaltne staze. Podrška se očekuje od institucija Republike Srpske i BiH, prije svega Opštine Pale, Grada Istočno Sarajevo i Ministarstva porodice omladine i sporta, ali i od međunarodnih donatora i spoznora.

Prevod pisma:
Ovim potvrđujemo da je projektna dokumentacija za asfaltnu stazu na nordijskom ski centru „Dvorišta“ urađena od strane firme „Santing“ jula 2023. godine (šifra glavnog projekta: „BU-001/23″) odgovara najnovijim IBU standardima.

Ovom Izjavom predstavnici nordijskog ski kluba “Romanija” mogu dobiti sve potrebne dozvole za gradnju, prikupljanje sredstava od sponzora, institucija, itd. Prije početka izgradnje, u dogovoru sa predstavnicima nordijskog ski kluba „Romanija“, imenovaćemo stručni tim koji će dati određene sugestije na samom sajtu i manje savjete prije izgradnje.