Nakon prve sedmice IBU akademije koja je održana u maju mjesecu 2023. godine, u periodu od 7. do 12. oktobra tekuće godine, u švedskom gradu Ostersundu, održana je druga u nizu sedmica akademije trenera “IBU Academy first level, week 2” koju već treću godinu za redom organizuje IBU – @biathlonworld.
Cilj akademije jeste usvajanje novih znanja o trenažnom procesu mlađih i starijih kategorija takmičara, psihologije i drugih bitnih činjenica koje čine jednog biatlonca. Predstavnik našeg kluba i reprezentacije Bosne i Hercegovine, imao je priliku da sa 20 predstavnika iz različitih dijelova svijeta, prisustvuje akademiji te na taj način stečena znanja prenese u trenažni proces kluba.
Pored predavača IBU-a Gerolda Sattleckera, svoja znanja i iskustva nesebično su podijelili profesori Norveškog i Švedskog univerziteta Oyvind Sandbakku i Marko Laaksonen, te stručni saradnici Švedskog i Norveškog nacionalnog biatlon tima Jonas Johansson, Ola Ravald, Johan Hagström i Knut Kuvas Brevik @knutkb. Naredna ujedno i završna sedmica prvog nivoa trenerske akademije, održaće se krajem marta mjeseca 2024. godine u Poljskoj.
Unos

Batric

Naredna ujedno i završna sedmica prvog levela trenerske akademije, održaće se krajem marta mjeseca 2024. godine u Poljskoj. 🇧🇻🇸🇪🇧🇦🎿🎓📖📽️📈📉📊