Smučarski klub Romanija sa Pala bio je tehnički organizator međunarodnog takmičenja koje je proteklog vikenda održano na stazama nordijskog ski-centra Dvorišta na Jahorini. Balkan kup u biatlonu za žene i muškarce okupio je oko 100 učesnika u četiri kategorije iz sedam zemalja Balkana. Takmičari su se za odličja borili na odlično pripremljenoj stazi. Prema izjavama učesnika, svi su prezadovoljni organizacijom i domaćinskim prijemom gostiju. Svoje utiske nisu krili ni predstavnici reprezentacija koji su iskazali samo pohvale i istakli organizatora i lokalitet Pale Dvorišta kao buduće domaćine sportskih manifestacija međunarodnog karaktera u nordijskim disciplinama. Najbolje ocene stigle su i od tehničkog posmatrača delegiranog od strane Međunarodne biatlon unije.

Ljubiša Tanić, predsednik Smučarskog kluba Romanija sa Pala, za “Vesti” navodi da klub ima tradiciju 90 godina, što je podatak vredan pažnje.

– Veliki broj olimpijaca, čak 15, potekao je sa Pala. Bili smo ekipni prvaci u biatlonu u Jugoslaviji 12 puta, naši takmičari su kako tada, tako i danas činili okosnicu biatlon reprezentacije. I u smučarskom trčanju smo imali reprezentativce, tako da je na neki način naša obaveza da održimo sportski duh i tradiciju dobrih rezultata – ističe Tanić.


Ponosan na klub: Ljubiša Tanić sa pobednicima

On je dodao da ovaj klub, tradicionalno, uz podršku opštine Pale, grada Istočno Sarajevo i ostalih sponzora uspeva u kontinuitetu da održava reprezentativna takmičenja u kalendaru Međunarodne biatlon unije, koja je to prepoznala i svake godine im ukaže poverenje za neko važno takmičenje, kao što je ovaj Balkan kup.

Organizator takmičenje na Dvorištima bio je Ski-savez BiH, a održano je uz podršku institucija Republike Srpske i resornog Ministarstva sporta.


Biatlonci se nadmetali dva dana

Spremni za jača takmičenja

Koordinator za Balkan pri internacionalnoj biatlon uniji Robert Kontak istakao je da su klub Romanija i predsednik Tanić dokazali da mogu da pripreme kvalitetno takmičenje, a u budućnosti će uz podršku Svetske federacije dobijati priliku da organizuju i jača takmičenja.

Izvor: Vesti Online